Съставки
(за чийзкейк с диаметър 16 см.)
Основа
100 гр. крекери/бисквити, 2 супени лъжици захар, 60 гр. масло (разтопено)
Плънка
500 гр. крема сирене, 2 супени лъжици брашно, 3 средни яйца, 40 мл. готварска сметана, 1 чаена лъжица ванилов екстракт
Метод
1) Пригответе перфектната основа
Загрейте предварително фурната до 180°C, след това пасирайте бисквитите до фини трохи в блендер. Смесете трохите със захарта и разтопеното масло, след това поставете сместа в ринг за торта с диаметър 16 см., разстелете и притиснете към дъното и страните. За хрупкава основа, печете за 10 минути на 180°C.
2) Пригответе плънката
Разбийте сиренето до кремообразна смес, прибавете захарта, сметаната, ваниловия екстракт, брашното и яйцата. Излейте 100 мл. вода в кухината на фурната. Завъртете копчето на символа PlusSteam, загрейте фурната до 180°C и натиснете бутона PlusSteam. След само 5 минути ще бъдете готови да печете.
3) Прибавете, пригответе и охладете
Излейте плънката в основата и печете за 15 мин. при 180°C. След това намалете температурата на 120°C за още 25 мин. или докато чийзекйка стегне и само центъра изглежда още мокър и мек. Извадете от фурната и поставете върху телена решетка. Оставете да се охлади, докато чийзкейка е напълно стегнал и е копринено гладък.