Съставки
(за шоколадова торта с диаметър 16 см.)
Пандишпанов блат
3 големи яйца, 80 гр. захар, 30 гр. картофено нишесте, 40 гр. брашно, 2 супени лъжици какао, 1.5 чаена лъжица бакпулвер
Крем от тъмен шоколад
200 мл. готварска сметана, 90 гр. захар, 260 гр. тъмен шоколад на парчета, 30 гр. масло
Метод
1) Пригответе сместа
Разбийте 3-те яйца и захарта в купа, докато захарта не се разтопи напълно. Излейте сместа в блендер и разбивайте, докато сместа не увеличи обема си тройно. След това пресейте картофеното нишесте, брашното, какаото и бакпулвера. След това добавете сухите съставки към сместа от яйца. Излейте тестото в ринг за торта с диаметър 16 см.
2) Използвайте пара
Излейте 100 мл. вода в кухината на фурната. Завъртете копчето на символа PlusSteam и загрейте фурната до 180°C. Натиснете бутона PlusSteam и изчакайте 5 минути. След това поставете тортата във фурната и печете за 25 мин. или докато пандишпановият блат е готов. Поставете тортата на решетка и изчакайте да се охлади напълно, преди да декорирате.
3) Пригответе копринено мекия крем
Сварете сметаната и захарта в тиган за сосове. Излейте горещата смес при маслото и натрошения тъмен шоколад. Оставете ги така за 2 минути, след което разбийте сместа с тел, докато не стане копринено сладка.
4) Завършете творението си
Срежете пандишпановата торта хоризонтално на 2 равни части. Намажете едната половина с половината от крема. Поставете отгоре другия пандишпанов блат и покрийте с останалия крем, като намажете и страните. Оставете тортата да се охлади в хладилник за около 20 минути, или като крема не се втвърди. Насладете се и не забравяйте да споделите с няколко!