Крем брюле

Деликатен крем

Пословична хрупкавост

Класика, подходяща за всеки, който има нужда от малко сладост в живота си.

Съставки

Съставки (за 5 порции по 100 гр.) 

400 гр. готварска сметана, 6 яйчени жълтъка, 80 гр. захар, 1 шушулка бурбонска ванилия (само вътрешността)

Метод

1) Пригответе крема

Разбъркайте захарта, сметаната, вътрешността на ванилията и жълтъците до консистентна смес. След това я изсипете във формички за печене. 

2) Подгответе фурната

Използвайки пара за приготвянето на този класически десерт, запазвате лекия вкус на ванилията и консистенцията на крема. Просто излейте 100 мл. вода в кухината на фурната, завъртете копчето на символа PlusSteam, загрейте предварително фурната до 120°C и натиснете бутона PlusSteam. След това се отпуснете и релаксирайте за 5 мин.

3) Изпечете и карамелизирайте

След 5 минути, когато фурната е готова, поставете крема брюле вътре.  Запечете за 30 минути или докато централната част на крема се поклаща. След това охладете в хладилник за поне 3 часа, докато стегне. Поръсете захар отгоре и карамелизирайте с горелка. Това ще придаде на десерта познатата  хрупкавост. Bon appétit!

  • Лимонов пай с целувки

    Този пай предизвиква усмивка у всеки.

    Завършете пая като поръсите малко пудра захар
  • Печен чийзкейк

    Този гладък и кремообразен чийзкейк се харесва на всеки.

    Печен чийзкейк
  • Шоколадова пандишпанова торта

    Кой би отказал на шоколадова пандишпанова торта?

    Шоколадова пандишпанова торта

Discover more with Electrolux