Съставки
Съставки (за 5 порции по 100 гр.)
400 гр. готварска сметана, 6 яйчени жълтъка, 80 гр. захар, 1 шушулка бурбонска ванилия (само вътрешността)
Метод
1) Пригответе крема
Разбъркайте захарта, сметаната, вътрешността на ванилията и жълтъците до консистентна смес. След това я изсипете във формички за печене.
2) Подгответе фурната
Използвайки пара за приготвянето на този класически десерт, запазвате лекия вкус на ванилията и консистенцията на крема. Просто излейте 100 мл. вода в кухината на фурната, завъртете копчето на символа PlusSteam, загрейте предварително фурната до 120°C и натиснете бутона PlusSteam. След това се отпуснете и релаксирайте за 5 мин.
3) Изпечете и карамелизирайте
След 5 минути, когато фурната е готова, поставете крема брюле вътре. Запечете за 30 минути или докато централната част на крема се поклаща. След това охладете в хладилник за поне 3 часа, докато стегне. Поръсете захар отгоре и карамелизирайте с горелка. Това ще придаде на десерта познатата хрупкавост. Bon appétit!