Хумус от грах и пармезан с прошуто

Хумус от грах и пармезан с прошуто

Идеалният лек ордьовър 

 

Насладете се на хрупкава багета с топинг от кремообразен хумус от грах и пармезан и прошуто. Това вкусно изкушение може да послужи за леко похапване или малък ордьовър.

Съставки (за 4-6 порции)

1 багета, нарязана на тънки филийки, около 8 – 12 парчета, 250 гр. грах, 1/2 чаша пармезан, 1 скилидка чесън, настъргана, 3 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици лимонов сок, морска сол & черен пипер на вкус, 6 резена прошуто, пресен босилек, зехтин за поръсване

Метод

Поставете граха, настъргания чесън, пармезана, лимоновия сок и зехтина в купа и разбъркайте на ръка или с блендер. Разбърквайте докато сместа е с консистенция на хумус. Ако ви се струва прекалено суха, добавете вода. Овкусете със сол и черен пипер.

Изпечете филийките багета в сух тиган и ги поставете върху табла за сервиране.

Прибавете хумуса от грах, прошутото и завършете с малко босилек. Поръсете със сол и зехтин.