Гответе ароматна риба във Вашата парова фурна

Последно актуализиран 23.6.2020 г. 13:13

Готвенето на риба в парова фурна е толкова просто, колкото и вкусно. Парата поддържа рибата влажна и сочна. Приготвя се без усилия, по- лесно отколкото може да си представите.



Ароматно филе от риба

Като цяло препоръката е да настроите на по-ниска температура, особено що се отнася до филе от риба. Опитайте се да поддържате температурата около 80 ° C, когато готвите филета на Full Steam. Колко време да готвите рибата зависи от температурата на фурната и температурата в сърцевината на рибата. Съветът на готвача е да използвате сонда, за да можете да следите основната температура, а те се различават в зависимост от рибата.  Съветваме Ви да завиете филето от риба в нещо преди готвене, например зеле, швейцарско сирене или морски водорасли. Можете също да опитате и да добавите малко подправки и олио преди да увиете, за да получите още по-добър вкус.


Други риби

Цяла риба

При задушаване на цяла риба използвайте висока или средна влажност. Нежното готвене предотвратява разпадането на рибата, преди да е сготвена във вътрешността.

Мус от риба

Когато правите рибни специалитети като терини или кюфтенца, парата е чудесна, тъй като има леко въздействие в сравнение с врялата вода. Мусът има много чувствителна текстура и сготвен с пара не се разпада.


Рецепта: лаврак в солена кора

Съставки за двама души

2 цели морски лаврака (400 гр. всеки), 2 кг. ароматна сол

Съставки за ароматна сол

2 кг. морска сол, 1 лимон, 10 червени чушки (сушени), 20 г. смесени ароматни билки (градински чай, розмарин и мащерка)

Аксесоари: Емайлирана тава

Сервирайте с гарнитура по Ваш избор, например печени картофи и зеленчуци


Стъпки за приготвяне на ароматна сол:


Измийте и подсушете добре ароматните билки и ги накълцайте.


В купа смесете билките със солта, настъргания лимон (само жълтата част) и червените чушки.


Поставете сместа върху тавичка и я печете на 120 ° C на горен и долен реотан за 40 минути, оставете я да се охлади.


Стъпки за приготвяне на лаврак в сол:


Почистете рибите, измийте ги под течаща вода и ги подсушете добре.


Разстелете слой сол на дъното на тавата, поставете лаврака и го покрийте изцяло с останалата ароматна сол.


Настройка за готвене: В зависимост от Вашата фурна (със или без Steamify)

- Гответе на 130 ° C за 20 мин. Ниво: 2 или

-  Висока влажност на 130 ° C за 20 мин. Ниво: 2


Страхотният вкус е лесен

Нашите фурни със SteamBoost предлагат три нива на пара. Специализирани програми за печене, както и една програма само с пара за нови нива на вкус, хрупкавост и влажност.


Открийте нашите фурни SteamBoost