Готвенето на риба в парова фурна е толкова просто, колкото и вкусно. Парата поддържа рибата влажна и сочна. Приготвя се без усилия, по- лесно отколкото може да си представите.
Ароматно филе от риба
Като цяло препоръката е да настроите на по-ниска температура, особено що се отнася до филе от риба. Опитайте се да поддържате температурата около 80 ° C, когато готвите филета на Full Steam. Колко време да готвите рибата зависи от температурата на фурната и температурата в сърцевината на рибата. Съветът на готвача е да използвате сонда, за да можете да следите основната температура, а те се различават в зависимост от рибата. Съветваме Ви да завиете филето от риба в нещо преди готвене, например зеле, швейцарско сирене или морски водорасли. Можете също да опитате и да добавите малко подправки и олио преди да увиете, за да получите още по-добър вкус.
Други риби
Цяла риба
При задушаване на цяла риба използвайте висока или средна влажност. Нежното готвене предотвратява разпадането на рибата, преди да е сготвена във вътрешността.
Мус от риба
Когато правите рибни специалитети като терини или кюфтенца, парата е чудесна, тъй като има леко въздействие в сравнение с врялата вода. Мусът има много чувствителна текстура и сготвен с пара не се разпада.
Рецепта: лаврак в солена кора
Съставки за двама души
2 цели морски лаврака (400 гр. всеки), 2 кг. ароматна сол
Съставки за ароматна сол
2 кг. морска сол, 1 лимон, 10 червени чушки (сушени), 20 г. смесени ароматни билки (градински чай, розмарин и мащерка)
Аксесоари: Емайлирана тава
Сервирайте с гарнитура по Ваш избор, например печени картофи и зеленчуци
Стъпки за приготвяне на ароматна сол:
Измийте и подсушете добре ароматните билки и ги накълцайте.
В купа смесете билките със солта, настъргания лимон (само жълтата част) и червените чушки.
Поставете сместа върху тавичка и я печете на 120 ° C на горен и долен реотан за 40 минути, оставете я да се охлади.
Стъпки за приготвяне на лаврак в сол:
Почистете рибите, измийте ги под течаща вода и ги подсушете добре.
Разстелете слой сол на дъното на тавата, поставете лаврака и го покрийте изцяло с останалата ароматна сол.
Настройка за готвене: В зависимост от Вашата фурна (със или без Steamify)
- Гответе на 130 ° C за 20 мин. Ниво: 2 или
- Висока влажност на 130 ° C за 20 мин. Ниво: 2
Страхотният вкус е лесен
Нашите фурни със SteamBoost предлагат три нива на пара. Специализирани програми за печене, както и една програма само с пара за нови нива на вкус, хрупкавост и влажност.