Ароматни, хрупкави и питателни зеленчуци - паровата фурна прави здравословното хранене по-лесно и по-вкусно.
Зелено и здравословно
Защо готвенето на зеленчуци на пара е по-добро? Лесно, бързо и здравословно е да готвите зеленчуците си в паровата фурна. Защо готвенето на пара е здравословно? Парата не изсушава зеленчуците, така че получавате едновременно вкусен и здравословен резултат. Тъй като топлината е постоянна, зеленчуците не се разпадат толкова лесно в парата, следователно няма повече натрошени броколи. Ето три лесни рецепти за задушаване на зеленчуци - разгледайте и вижте коя е любимата Ви!
Карфиол с лимон, черен пипер и маслини
- Начупете карфиола на розички и ги поставете върху перфорирана тава.
- Пълна пара 100 ° C за около 3-5 минути в зависимост от размера. (Трябва да останат леко хрупкави.)
- Извадете и смесете в купа с настъргана лимонова кора, лимонов сок, натрошен черен пипер, нарязани черни маслини и морска сол. Сервирайте горещо или студено.
Зелени аспержи с настърган пармезан и зехтин
- Изрежете и обелете долните 3 см от аспержите и ги поставете върху перфорирана тава за фурна.
- Пълна пара 100 ° C за около 2-4 минути в зависимост от размера.
- Извадете и намажете със зехтин, поръсете с морска сол и отгоре поръсете с много настърган пармезан. Сервирайте горещо или студено.
Броколи с джинджифил, соев сос, фъстъци и сусамово семе
- Начупете броколите на цветя и ги поставете върху перфорирана тава.
- Пълна пара 100 ° C за около 3-5 минути в зависимост от размера.
- Извадете и смесете в купа със ситно настърган джинджифил, японски соев сос, препечени фъстъци, сусамово масло и препечени сусамови семена. Сервирайте горещо.
Хрупкаво, златисто кафяво и идеално влажно
Във фурните SteamCrisp редовната топлина се комбинира с пара, за да направят Вашите ястия хрупкави и златисто кафяви отвън, докато вътрешностите са влажни и с перфектно запазен вкус..