Приготвене любимите си печива с допълнително пара

Последно актуализиран 8.6.2020 г. 10:20


Използвайте Вашата парова фурна, за да издигнете любимите си печива на ново ниво.



Любими печива

Парата е отлична за сладкиши като мъфини и пандишпанови торти. Тя помага на хляба да се надуе и да осигурите циркулацията на въздух, от която се нуждаете. Хлябът става хрупкав отвън и влажен отвътре.


Рецепта: английски боровинкови мъфини

Съставки за тестото (A)
350 гр. универсално брашно, 115 гр. кафява захар, 20 гр. бакпулвер 

Съставки за тестото (B)
2 цели яйца, 200 гр. боровинки, 370 гр. пълномаслено прясно мляко, 90 гр. разтопено масло.

Подготовка: 15 минути

Аксесоари: Индивидуални чаши за мъфини от алуминий

Пресейте брашното, захарта и бакпулвера в купа. В друга купа разбийте яйцата с млякото, охладеното разтопено масло и боровинките.
А. Изсипете течната смес (В) в сместа от сухи съставки (А) и разбъркайте достатъчно, за да смесите съставките.
Б. Изсипете тестото в намаслени форми и печете в долната част на фурната.

Печете при ниска влажност на 170 ° C в продължение на 25-30 минути


Печете занаятчийски хляб у дома

Изпечете страхотен хляб с натискането на един бутон. Фурните SteamBake използват пара, за да повдигнат тестото дори при влажни печива. За да добавите финалния щрих на съвършенството, включете горен и долен реотан, които правят коричката хрупкава и златистокафява.


Открийте нашите фурни SteamBake