Съхраняването на храната ви свежа в хладилника може да бъде предизвикателство. Ето няколко препоръки как да ги запазите свежи по-дълго.
Как да запазим аспержите свежи
Избягвайте да оставяте аспержите да изсъхнат. Дръжте гумената лента на китката и отрежете около 1 инч от краищата. Поставете аспержите в чаша, съдържаща инч или два вода и покрийте свободно с найлонов плик. Те ще останат хрупкави до 7 дни.
Как да запазим картофите свежи
Картофите обичат да се съхраняват в хладно (10-20c) и влажна среда. Съветваме да съхранявате картофите си в кафява хартия или перфорирани пластмасови торбички далеч от светлина, за да създадете възможно най-добрата среда. Не съхранявайте картофите си до лука, тъй като газовете, които отделят, ще доведат до гниене на другия. Следвайте тези стъпки и ще запазите картофите си свежи за по-дълго.
Как да запазим авокадото свежо
Авокадото - трябва да се съхранява в хладилника, тъй като студът спира процеса на зреене. Дръжте ги първо на кухненския плот, докато не узреят. Те трябва да издържат 7-10 дни след охлаждане. Ако бързате, сложете ги в найлонов плик, на плота, за да ускорите зреенето.
Как да запазите вашите яйца свежи
За да запазите по-свежи яйцата си в хладилника си, не забравяйте да ги съхранявате в оригиналния контейнер, за да не ги излагате влага и други замърсители. Яйцата се съхраняват най-добре в прохладна среда около 4-20c. Ако следвате тези съвети, яйцата ви ще останат свежи за около 3-5 седмици в хладилника ви.
Как да запазим броколите свежи
Броколи - най-добре се съхраняват в хладилника в чекмеджето за зеленчуци. Съхранявайте ги в затворена пластмасова опаковка (например вързана пластмасова торбичка), за да издържи по-дълго. Придържайте се към това правилно и те ще издържат 7-14 дни. Ако искате да замразите пресни броколи, преди това първо ги нарежете на цветя, бланширайте ги във вряща вода за 2-3 минути, охладете веднага в студена / ледена вода, отцедете и съхранявайте в херметична опаковка. Те трябва да издържат 3-6 месеца.
Как да запазим салата свежа
Салата също е най-добре да се съхранява в чекмеджето за зеленчуци на вашия хладилник с висока степен на влажност - това важи за всички листни зелени. Ако нямате контрол на влажността - измийте марулята, увийте я в хартиени кърпи и запечатайте в съд.
- Какво да съхранявате в чекмеджето за зеленчуци: салата / зеленчукова салата, моркови, зелен фасул, броколи, гъби
- Не съхранявайте в чекмеджето за зеленчуци (поради неправилна температура на съхранение): червен пипер / домати, краставици, банан, екзотични плодове (манго, ананаси), пъпеши, медени пити, диня
Влажност - ключов елемент
Правилната влажност в чекмеджето е от ключово значение за запазването на вашите пресни продукти да не се изсушават. Потърсете възможността да регулирате влажността в чекмеджето си чрез отдушник, колело, бутони и др. По-високата влажност е идеална, когато има малко продукти в чекмеджето, по-ниска, когато чекмеджето е пълно. Не забравяйте, че зеленчуците обичат доста висока влажност.